Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Hari ni..saya happy...sebabnya...saya nak pegi kl esok...yes..seronoklah...mcmlah x pernah pegi sana lak kan..hehe..sebenarnya maybe sebab saya dah terlampau tension dgn kerja2 saya yang menimbun2 ni..so saya memang perlukan rest rasanya...walaupun pegi kelas, but mmg rasa seronok nak jumpa member2..at least dapat berehat sekejap dari kerja2 ni oklah...


fail-fail yang menimbun di atas meja...
me..lydia..pahang..malaysia..
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Semenjak beberapa hari ini saya sebenarnya kurang sihat..fikiran saya agak bercelaru dengan pelbagai perkara...saya agak tension dengan kerja-kerja di pejabat..dengan perkara-perkara yang berlaku di sekeliling saya...

Dan kemuncak kemarahan saya adalah pada petang semalam....masa saya berjalan ke kereta saya untuk balik ke rumah...tiba2 saya ternampak sesuatu...mak oii..terkejutnya saya...bahagian depan kereta saya tercalar...panjang tu...puas juga lah saya tengok kesan calar tu...siapa yang calarkan kereta saya...

Bila sampai kat rumah, saya tanyakan pada mak saya tentang perkara tu...dan jawapannya.. anak kesayangan saya punya kerja...rupa-rupanya mak dan adik saya dah nampak daniel calarkan kereta saya dengan duit syiling...mak sengaja diamkan aje sebab tak mau saya marah..mmm...saya...nak cakap apalah yer...anak orang..yg saya sayang sangat pulak tu..ish ish..daniel..daniel..

Petang tu, bila daniel dantang ke rumah, saya terus tanya dia :

Teh : Nape abangngah calarkan kete teh? habis kete teh..abangngah jgn cakap dengan
teh lagi..teh tak nak dah kawan dgn abangngah lagi lepas ni..pegi main jauh-jauh...
Daniel : Abangngah buat sikit jer..abangngah guna duit syiling..sikit jer..

Dia terus keluar dari bilik saya..saya sebenarnya..marah ada..sedih pun ada...bila tengok dia keluar dari bilik saya..sayu lak rasa hati..sampai bila lah saya boleh tahan tak tegur dia...habis kuat pun bila dia datang, cair gak saya jadinya..mm...belum lagi anak sendiri tu...daniel..daniel...tak pasal-pasal kereta saya calar...sabar je lah... :(

anakku yang paling nakal...

********

2.50 Pm...

Balik lunch tadi, dia dah tunggu saya untuk minta maaf..mengalir air mata saya...mm...cair la gak akhirnya..:)

me..lydia..pahang..malysia..






huhu..xde keje la ni upload gambar duit lak..buat kenang-kenangan sebelum duit ni habis..hehe:)
me..lydia..pahang..malaysia..

video

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Saya memang sukakan kucing...sangat suka..dah banyak sangat kucing yang saya bela..last sekali saya bela kucing 2 tahun lepas...lepas kucing tu dah mati..:( saya dah xbela kucing lagik..saya bagi je kucing2 makan tapi xde la kucing yang saya betul2 sayang...

Kucing saya yang mati tu..warna dia lebih kurang mcm gambar kat atas tu..saya bela kucing tu since saya form 3..semasa saya bersekolah kat besut kucing tu ada kat kedai mak saya..bila saya balik cuti kucing tu ada lagi...xpernah kucing tu lari dari rumah...kucing ni pelik sikit dari banyak2 kucing yang saya bela..sebabnya dia sukakan makanan yang manis...favourite dia adalah pisang goreng..dan jemput pisang...huhu...kalau saya makan pisang goreng, saya kene share ngan dia lah...dia suka makan kuih pau...tiap2 pagi dia nk makan pau...bila saya siap2 nk pergi keje dia dah tunggu saya..pastu bila nampak saya keluar dia akan pegi kedai sebelah (kedai mak saya xde jual kuih pau) dia akan duduk tunggu kt bawah meja yang ada kuih pau...nanti bila saya beli kuih pau..dia ikut balik...setiap hari dia akan makan 1 1/2 biji pau :)..tapi tak lama lepas tu kucing tu menghilangkan diri macam tu je..:((...saya pun anggap dia dah mati..dah puas saya cari, abah cari..tapi xjumpa...maybe dia dah mati sebab dia dah tua...dah lama dah duduk ngan saya...maybe dia xnak saya tgk dia mati kot..:(

Lepas kucing tu xde, saya dah xbela kucing lagi..banyak kucing kat kedai tapi saya cuma bagi makan mcm biasa je..xspecial mcm sebelum ni...huhuhu...ada satu masa tu..last year, ada org buang anak-anak kucing yang baru lahir kt kedai saya..ada 6 ekor dalam kotak tu..semuanya asyik nangis..last2 saya ngn abah bagi diorang hisap botol susu sebab diorang lapar...tapi masuk 2 minggu semuanya mati..lepas sekor..sekor mati...keciann....make me sad again:((

Sekarang ni dah xde kucing kat kedai..semua kucing abah dah tangkap dan letak kt kebun dia..kat sana ada rumah untuk diorang..hari2 pun abah akan pergi hantar makanan kucing ke kebun..ada dalam 20 ekor..dah lama saya xpergi tengok..saya sibuk..xsempat nak pegi tengok diorang...

Sejak seminggu yang lepas lak..ada seekor kucing di pejabat saya..hari2 dia akan datang tempat saya...so saya bagi makan biskut..sekarang ni tiap2 pagi kucing ni akan datang tempat saya...gambar kat atas tu adalah gambar kucing tu tengah makan biskut...gambar kat bawah tu lak...gambar dia dah tertido kekeyangan lepas makan biskut..so sekarang rutin harian saya dah bertambah lah di pejabat...kene bagi kucing makan biskut...:)..comel sangat dia makan biskut..

p/s..buat kak noor..bila bagi kucing ni makan biskut, saya teringat kat akk..:)

me..lydia..pahang..malaysia...
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..
Saya baru je keluar dari bilik bos..setelah disekolahkan oleh beliau..hahahahaha...mm..apalah nasib hari ni..kene sekolahkan lak...
Bos saya xmarah saya..cumanya dia marahkan org yg pandai2 passing tugas dia kat saya..org lama la tu..dan akibatnya saya yang kene dengar leteran beliau..
Sebenarnya saya jumpa my bos tadi untuk minta tunjuk ajar pada satu kerja yang memang saya tidak tahu menahu..masa masuk bilik dia tadi saya dah tau mood nya tak baik..but mengenangkan kerja ni dah seminggu, so saya terpaksalah menempuh gak apa yang bakal dikatakan oleh beliau..dan seperti yang dijangkalah...teruk gak saya kene menahan kata2nya...huhuhu..betul apa yang dikatakan sebenarnya kerja tu bukanlah untuk unit saya..but ada lak seorang otai yang sengaja melepaskan tanggungjawabnya kepada saya...mm..nasiblah jadi budak2 freshie ni..mmg kene buli la jawabnya...
But..walau macam mana marah pun bos saya tu, dia tetap cari segala apa yang saya perlukan..tu la keistimewaan dia..mcmana marah pun..dia tetap akan ajar org yang datang pada dia minta tunjuk ajar..saya lak..walaupun kerja tu sebenarnya tak berkaitan dengan saya..for me tak salah la untuk belajar supaya saya tau tentang kerja tu..cumanya bengang sikit la sebab kene lecturer percuma..huhuhu...yang penting saya rasa tak salah la saya belajar supaya saya lebih tau tentang ilmu2 di pejabat tanah ni...:)
me..lydia..pahang..malaysia...
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,
Sebenarnya pagi tadi mood saya ok..saya nk bercerita tentang kucing la...tapi tetiba je saya berubah mood..saya dalam keadaan yang sangat sedih..my close friend kene sakit buah pinggang yang kronik..and perlukan pemindahan...saya xtau nak cakap apa bila dengar berita ni...saya cuma boleh berharap semoga dia akan sembuh..tabah menghadapi ujian ini....dulu semasa saya sakit dan masa saya nak operate, memang dia yang paling bagi saya sokongan dan semangat..semoga Allah menyembuhkan dia..amin...

me..lydia..pahang..malaysia...